Historische overwinning voor Crasson, ex-Anderlechtspeler speelt hoofdrol

Historische overwinning voor Crasson, ex-Anderlechtspeler speelt hoofdrol

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 21:30do 19-09-2019 om 21:30

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 23:41do 19-09-2019 om 23:41

Bertrand Crasson heeft op de eerste speeldag van de Europa League tegen APOEL Nicosia zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van F91 Dudelange gewonnen. En het was meteen een historische zege. Dudelange boekte immers zijn eerste overwinning in de groepsfase van een Europese competitie.

Crasson nam enkele dagen geleden de fakkel over van Emilio Ferrera. Onder Ferrera doorspartelde Dudelange drie voorrondes om -net als vorig jaar- de groepsfase van de Europa League te bereiken. Toen kon Dudelange in een groep met Olympiakos Piraeus, AC Milan en Real Betis slechts één puntje sprokkelen.

Dit seizoen boeken de Luxemburgers op de eerste speeldag al hun eerste overwinning na een gekke wedstrijd. Dudelange kwam 0-2 voor -onder meer dankzij een doelpunt van Antoine Bernier (ex-Anderlecht en Antwerp), maar APOEL zorgde voor een fameuze ommekeer door op vier minuten tijd drie keer te scoren.

Toch kon de ploeg van Crasson in de slotfase alsnog de overwinning veiligstellen. Dudelange scoorde nog twee keer en pakt met 3-4 zijn eerste overwinning ooit in de groepsfase van een Europese beker.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws