Norwich stunt tegen Manchester City, invalbeurt De Bruyne komt te laat

Norwich stunt tegen Manchester City, invalbeurt De Bruyne komt te laat

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 20:40za 14-09-2019 om 20:40

Manchester City heeft zaterdagavond een sensationele nederlaag geleden in de Premier League. Het gepromoveerde Norwich City was de regerend landskampioen verrassend de baas: 3-2.

Norwich miste een groot aantal geblesseerde spelers, maar het ontbreken van een City-speler deed zich het meest voelen op Carrow Road. Aymeric Laporte ligt er zeker vijf maanden uit, waardoor Nicolás Otamendi tegen Norwich een centraal duo vormde met John Stones. Dat had desastreuze gevolgen, want City was in de beginfase all over the place.

Binnen dertig minuten stond Norwich op een 2-0 voorsprong. Kenny McLean kopte eerst een corner binnen, waarna Todd Cantwell heel Norwich in vuur en vlam zette door een passje van topscorer Teemu Pukki af te ronden.

Een ongekende storm van Manchester City leek zich aan te kondigen, helemaal toen Sergio Agüero er kort voor rust 2-1 van maakte. In de tweede helft kwam de ploeg van manager Pep Guardiola echter zéér moeizaam tot kansen. Na een uur spelen bouwde Norwich de score zelfs weer uit: Pukki scoorde na gepruts van Otamendi. Daarna mocht Kevin De Bruyne invallen. 

City ontketende een slotoffensief, maar Norwich hield stand en had het aan Tim Krul te danken dat Otamendi niet scoorde met een kopbal. Wel werd het in de 88ste minuut nog 3-2 door een treffer van Rodri, maar verder lieten The Canaries het niet meer komen. Het betekent de eerste competitienederlaag voor City sinds 29 januari 2019.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws