'Virgil van Dijk is de beste verdediger in de geschiedenis van de Premier League'

'Virgil van Dijk is de beste verdediger in de geschiedenis van de Premier League'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 18:02wo 11-09-2019 om 18:02

Vincent Kompany vindt Virgil van Dijk de beste centrale verdediger in de geschiedenis van de Premier League. Dat betekent dat de verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal hoger ingeschaald wordt dan legendes als John Terry en Rio Ferdinand, die jarenlang de dienst uitmaakten bij hun ex-clubs Chelsea en Manchester United.

"Ik denk dat ik zou kiezen voor Virgil van Dijk", vertelt Kompany op een persconferentie, in aanloop naar de galawedstrijd tussen zijn oude club Manchester City en een groep All Stars, die in het teken staat van Kompany. "Het is misschien raar, omdat hij er nog niet zolang speelt als andere grote namen als John Terry en Rio Ferdinand. Die gasten hebben daar heel, heel lang gespeeld."

Kompany legt uit waarom hij Van Dijk beter vindt dan Ferdinand en Terry. "Hij laat zien dat hij al heel lang aan de top zou staan wanneer hij langer op dit podium actief zou zijn, van wat ik van hem heb gezien."

"Een verdediger speelt nooit voor zichzelf. Het gaat om de volledige communicatie met het team en hoe je je team sterker maakt. Het Liverpool vóór Van Dijk en ná Van Dijk is totaal anders. Dat moet ik hem nageven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws