Geen experimenten meer: 'Rode Duivels starten in Schotland met vertrouwde namen'

Geen experimenten meer: 'Rode Duivels starten in Schotland met vertrouwde namen'

07-09-2019 15:31
5

Na een ontmoedigende prestatie in San Marino, weliswaar met een 0-4-zege op zak, kunnen de Rode Duivels maandag in Schotland een grote stap richting EK 2020 zetten. Iedereen is het er wel roerend over eens dat het spel dan beter zal moeten. Roberto Martinez valt zonder twijfel terug op de vaste waarden.

Tegen San Marino experimenteerde de bondscoach nog - tegen zijn eigen uitspraken in - met een onuitgegeven voorhoede: Adnan Januzaj-Michy Batshuayi-Divock Origi. Die drietand wordt zo goed als helemaal ontmanteld. Dat Romelu Lukaku en Dries Mertens in Schotland hun basisplaats weer opeisen, staat buiten kijf, meldt Het Nieuwsblad.

Wie dat derde plekje in de voorhoede zal innemen, valt dan weer wat moeilijker te voorspellen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Januzaj of Origi zou blijven staan, terwijl Martinez zelden tot nooit voetbalt met twee centrumspitsen, waardoor Batshuayi dus afvalt voor Lukaku. Het meest aannemelijke scenario is dat Nacer Chadli, in San Marino invaller, aan de aftrap komt en Yannick Carrasco zo wat hoger kan gaan voetballen. Of krijgt iemand als Hans Vanaken eindelijk eens een basisstek?

Vermoedelijke elf tegen Schotland:
Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Tielemans, De Bruyne, Chadli - Mertens, Lukaku, Carrasco