OFFICIEEL: Sporting ontslaat coach Keizer na tien maanden

OFFICIEEL: Sporting ontslaat coach Keizer na tien maanden

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 22:01di 03-09-2019 om 22:01

De kogel is door de kerk: Marcel Keizer is definitief geen trainer meer van Sporting Portugal. Dat laat de vijftigjarige Nederlander weten voor de camera van Sporting TV. Keizer stond zaterdag voor het laatst aan het roer bij Sporting, dat thuis met 2-3 verloor van Rio Ave.

Portugese media maakten dinsdag al melding van het aanstaande ontslag van Keizer. Dinsdagavond is de breuk bevestigd. Keizer was slechts tien maanden trainer van Sporting en had nog een contract tot de zomer van 2021. Sporting eindigde vorig seizoen onder Keizer op de derde plek in de Portugese competitie, ruim achter FC Porto en kampioen Benfica.

Wel wist hij de Taça de Portugal en Taça de Liga te winnen, de twee bekertoernooien van Portugal. De start van het huidige seizoen was minder. Sporting verloor de strijd om de Portugese Super Cup met maar liefst 5-0 van Benfica en heeft na vier competitieduels al vijf punten verloren.

"Ik hoop dat de club veel succes boekt zoals afgelopen jaar. We wonnen de twee bekers. Het was goed om te zien dat de supporters blij waren. Ik hoop dat het team net zo hard werkt als de afgelopen tien maanden en dat Sporting weer kampioen wordt", reageert Keizer. 

Keizer was voor Sporting trainer van Al-Jazira. Daarvoor had hij een half jaar lang Ajax onder zijn hoede. Verder was Keizer trainer van Jong Ajax, SC Cambuur, FC Emmen, Telstar en trainde hij de amateurs van VVSB, SV Argon, UVS en Nijenrodes.

Poll

Een goede keuze van Sporting?

(29 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws