Bornauw zoekt reden voor slecht begin Anderlecht: Een fysiek probleem

Bornauw zoekt reden voor slecht begin Anderlecht: "Een fysiek probleem"

01-09-2019 08:30
5

RSC Anderlecht kende nog geen sterk begin dit seizoen. Het blijft achter met een 2 op 15. Sebastiaan Bornauw lijkt ook te weten waarom.

"Ik vind het vooral opvallend dat de eerste helft altijd veel beter is dan de tweede", klinkt het in De Zondag. "De ploeg heeft een fysiek probleem, denk ik. Ik geloof nochtans niet dat het fysiek aspect wordt verwaarloos tijdens de week, we gingen veel in de zaal werken, vele preventie en zo. Maar we liepen wel weinig", zegt Bornauw.

"Omdat het voor het systeem van Vincent nu eenmaal noodzakelijk is om veel met de bal te trainen", legt hij uit. "Van ervaren spelers kan je dan verwachten dat ze uit zichzelf gaan lopen, maar jonge spelers doen dat sowieso minder. Ik moet zeggen dat ik tegen KVO aan de rust ook al het gevoel had dat ik er door zat", zegt Bornauw.

Professionaliteit
Toch werkte niet iedereen eraan om dat te verbeteren. "Als je dat voelt moet je voor jezelf de conclusies trekken en op je vrije dag een uur gaan lopen. Simpel. Als je fysiek in orde bent, blijft je negentig minuten sterk, hé."

Bij Koln ziet hij wel een grote verandering. "Iederéén komt hier op tijd. Er staan ook zware boetes op als je dat niet doet. En ik ben daar wel voor, men moet maar op tijd komen, zo simpel is het voor mij. Bij Anderlecht was het bij sommigen wel eens op het randje …"

"En maximaal de helft van de ploeg in de fitness voor de training, indien het niet verplicht was. Terwijl hier iederéén vooraf bezig is in de fitness. Dat motiveert enorm", aldus Bornauw.