Antwerp wil er een cupmatch van maken: Strijd tussen twee verschillende stijlen

Antwerp wil er een cupmatch van maken: "Strijd tussen twee verschillende stijlen"

29-08-2019 11:04
2

26 jaar na de finale op Wembley kan Royal Antwerp FC opnieuw haar intrede maken in een Europees clubtoernooi. Dan moet het tegen AZ Alkmaar wel de 1-1 uit de heenwedstrijd met succes verdedigen. Antwerp hoopt de Nederlanders te verslaan dankzij haar grootste troeven: geslepenheid, duelkracht en de passie van de fans.

"De 1-1 van de heenmatch is een terechte uitslag", blikt assistent-coach Wim De Decker bij Sporza nog even terug op het duel van vorige week. "Het is moeilijk om onze kansen in te schatten. AZ is een sterke tegenstander: technisch onderlegd, typisch Nederlandse school. In het aanvallend compartiment heeft AZ zowel links, rechts als centraal jonge spelers die zeker ooit de stap hogerop gaan zetten. Wij proberen het met onze wapens. Achteraan hebben we onze mogelijkheden. Het wordt een strijd tussen twee verschillende speelstijlen."

Tegenover het jeugdige geweld van AZ stelt The Great Old voornamelijk ervaring en duelkracht op. "Veel jongens stonden nog nooit in de poules van de Europa League. De honger is zeer groot. Het is heel lang geleden dat we dit als club hebben kunnen verwezenlijken", beseft De Decker, die als geen ander weet dat het Antwerp-legioen het verschil kan maken, zelfs in Brussel. "De 20.000 supporters bieden misschien wel een groter voordeel dan die 1-1", besluit hij.