UPDATE: Kaartverkoop AZ - Antwerp gestopt, akelig laag bezoekersaantal

UPDATE: Kaartverkoop AZ - Antwerp gestopt, akelig laag bezoekersaantal

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 18:53wo 21-08-2019 om 18:53

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 15:00do 22-08-2019 om 15:00

De kaartverkoop voor het playoff-duel om plaatsing voor de groepsronde in de Europa League tussen AZ en Antwerp wil maar niet vlotten. Naast het feit dat er geen uitsupporters welkom zijn in de Enschedese Grolsch Veste, verkopen de Alkmaarders ook amper tickets voor eigen fans.

Tot dusver heeft AZ bijna vierduizend kaarten verkocht voor de wedstrijd in het stadion van FC Twente, wat zou betekenen dat heel veel stoeltjes in de Grolsch Veste leeg zouden blijven. Dat meldt RTV Oost. De thuishaven van FC Twente heeft immers een capaciteit van ruim 30.000.

Het één en ander kan te maken hebben met het feit dat de afstand tussen Alkmaar en Enschede beduidend langer is dan de afstand tussen Alkmaar en Den Haag, waar de vorige twee AZ-duels werden afgewerkt. In het Cars Jeans Stadion van ADO waren tijdens het vorige Europa League-duel van AZ zo'n achtduizend Alkmaarse fans aanwezig.

Het uitvak in de Grolsch Veste blijft donderdagavond sowieso leeg. De burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, heeft uit angst voor rellen besloten dat er geen  supporters van Antwerp welkom zijn in Enschede.

Update 22/08, 15.00: Ondertussen heeft AZ laten weten dat de kaartverkoop gestopt is. De match tegen Antwerp zal door amper circa 4.000 fans worden bijgewoond. De fans van Alkmaarders geven dus niet thuis thuis voor de match in Enschede, terwijl de supporters van Antwerp niet welkom zijn. In de De Grolsch Veste van FC Twente kunnen 30.205 fans plaatsnemen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws