UPDATE: 'Welcome legend!': Fiorentina legt Ribéry (36) voor twee jaar vast

UPDATE: 'Welcome legend!': Fiorentina legt Ribéry (36) voor twee jaar vast

21-08-2019 11:30 Laatste update: 13:42
1

Franck Ribéry vervolgt zijn loopbaan in de Serie A. Volgens BILD staat de Franse vleugelaanvaller op het punt om voor twee jaar te tekenen bij Fiorentina. 

De 36-jarige Ribéry en zijn management zijn met Fiorentina nu de spreekwoordelijke puntjes op de i aan het zetten. In Florence gaat de routinier vier miljoen euro per seizoen verdienen, weet BILD

Ribéry was de afgelopen twaalf jaar in dienst van Bayern München. Net als Arjen Robben vertrok hij deze zomer uit de Allianz Arena. Robben besloot zijn loopbaan te beëindigen, maar Ribéry plakt er dus nog twee jaar in Italië aan vast. Bij Fiorentina wordt hij teamgenoot van Kevin Diks. 

Eerder deze maand dook de naam van Ribéry kort op bij PSV. Mark van Bommel bleek inderdaad een lijntje te hebben uitgeworpen naar zijn voormalig teamgenoot. 

Update 21/08, 11:26 uur: Franck Ribéry is spoedig speler van Fiorentina. De Fransman is inmiddels aangekomen in Florence, waar hij medisch gekeurd zal worden alvorens een tweejarig contract te tekenen. De Italiaanse club heeft via de officiële kanalen beelden gedeeld van de aankomst per privéjet op de luchthaven van Florence. '#welcomelegend', schrijft de club erbij. 

Ribéry besloot, net als Arjen Robben, deze zomer na jaren afscheid te nemen van Bayern München. In tegenstelling tot de Nederlander kiest Ribéry ervoor nog wel actief te blijven op professioneel niveau.  

Update 21/8 13.42: 'Welcome Legend!': Fiorentina heeft de komst van Ribéry woensdagmiddag bevestigd. De Franse buitenspeler signeert inderdaad een tweejarig contract in Florence. Donderdag wordt Ribéry gepresenteerd. Eerder op de dag poseerde de dribbelaar al met een sjawl van zijn nieuwe club.