Liverpool ontsnapt bij Southampton na blunder Adrian, Engels en Wesley onderuit

17-08-2019 17:58

Liverpool heeft zaterdag een benauwde overwinning geboekt in de Premier League. Een enorme blunder van doelman Adrián leidde nog een spannende slotfase in op bezoek bij Southampton, maar The Reds hielden stand: 1-2.

Southampton - Liverpool
Liverpool werd in de eerste helft regelmatig teruggedrongen op eigen helft. Adrián, van wie het vanwege enkelklachten de vraag was of hij wel zou kunnen spelen, kwam met de schrik vrij toen hij de bal tegen de instormende James Ward-Prowse aan schoot. Van Dijk kon op zijn beurt ternauwernood de openingstreffer van Che Adams voorkomen.

Ook Adrián hield de Champions League-winnaar vervolgens op de been. Hij was belangrijk met een uitstekende reflex op een kopbal van Maya Yoshida uit een hoekschop en hij greep in bij een voorzet van Ryan Bertrand. Liverpool snakte naar de rust, maar sloeg vlak voordat de kleedkamers werden opgezocht zelf toe. Sadio Mané kreeg het op zijn heupen, dribbelde naar binnen en schoot raak in de verre hoek.

Gesteund door die voorsprong kwam Liverpool in het tweede bedrijf een stuk sterker voor de dag. Twintig minuten voor tijd leek Roberto Firmino voor de beslissing te zorgen. In de slotfase werd het echter toch nog spannend. Adrián schoot de bal op tamelijk bizarre wijze tegen Danny Ings aan: 1-2. De thuisploeg zette nog even aan, maar Liverpool hield stand en kan met zes punten uit twee duels rustig naar de topper tussen Manchester City en Tottenham Hotspur kijken.

Everton - Watford
Everton heeft thuis tegen Watford de eerste overwinning van het seizoen geboekt: 1-0. Bernard, die de voorkeur kreeg boven aankoop Alex Iwobi, sloeg al na tien minuten toe. De Braziliaan kwam van de linkerflank naar binnen en schoot in de korte hoek raak. Watford ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar trof geen doel.

Arsenal - Burnley
Arsenal is na twee speelrondes nog zonder puntenverlies. The Gunners waren op eigen veld nipt met 2-1 te sterk voor Burnley. Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang scoorden voor Arsenal, tussendoor had Ashley Barnes nog gelijk gemaakt. David Luiz maakte zijn debuut voor de Londenaren en recordaankoop Nicolas Pépé viel meteen na rust in.

Brighton - West Ham United
Bij Brighton mocht Leandro Trossard debuteren. Hij mocht in de eerste helft al vieren, maar zijn doelpunt werd door de VAR afgekeurd. Na rust kon West Ham United scoren. Chicharito verschalkte Mathew Ryan. Lang kon West Ham daar niet van genieten. Trossard kon zijn debuut uiteindelijk toch nog bekronen met een doelpunt. Hij maakte er 1-1 van.

Aston Villa - AFC Bournemouth
Het JPL All Stars team van Aston Villa heeft nog geen punten gesprokkeld in de Premier League. Na een gruwelijke fout van doelman Heaton kreeg Bournemouth een vroege strafschop. Nog voor rust verdubbelde het de score. Aston Villa, met Engels, Wesley en Trezeguet in de basis, wist uiteindelijk nog tegen te prikken. Het bleef 1-2.