Verheyen over de moeizame start van Racing Genk: Tel dat eens op

Verheyen over de moeizame start van Racing Genk: "Tel dat eens op"

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 15:24za 17-08-2019 om 15:24

Regerend landskampioen Racing Genk is duidelijk nog zoekende bij de start van het seizoen. Na een 2-1 zege versus KV Kortrijk op de eerste speeldag werd er verloren van KV Mechelen (3-1) en Zulte Waregem (0-2). Gert Verheyen zoekt naar een oorzaak.

Verheyen wijdt vooralsnog veel aan de vorm. "Ik zie dezelfde goede bedoelingen als vorig seizoen. Alleen is de uitvoering minder. En dan kom je bij iets ondefinieerbaars: vorm", trapt hij af in Het Nieuwsblad. Sander Berge dient daarbij als exemplarisch voorbeeld. "Wat is vorm? Het rare is: dat verdwijnt even snel als het weer verschijnt. Berge in de Supercup of erna, dat is dag en nacht verschil."

Uiteraard is het voor de nieuwkomers ook niet makkelijk om de vertrokken Ruslan Malinovskyi en Leandro Trossard te doen vergeten. "Jonge gasten als Nygren en Hagi kunnen die niet meteen vervangen. Hagi liep tegen Zulte Waregem vaak vrij tussen de lijnen, maar hij kreeg de bal niet. Als dat Pozuelo is, wordt die bal rapper gespeeld."

Optelsom
De analist ziet nog meer zaken die en rol spelen. "Samatta is minder scherp. En Paintsil is geen Trossard. Geen slechte speler, maar hij was ­vorig seizoen een bankzitter, hè. Tel dat allemaal eens op. Na zo'n geweldig seizoen ben je als ploeg vergeten waarom je altijd won", concludeert Verheyen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws