Catalaans publiek 'positief verrast' door De Jong: 'Aardig in de kijker gespeeld'

Catalaans publiek 'positief verrast' door De Jong: 'Aardig in de kijker gespeeld'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 08:30vr 16-08-2019 om 08:30

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 08:31vr 16-08-2019 om 08:31

Catalonië kijkt reikhalzend uit naar het aanstaande officiële debuut van Frenkie de Jong voor FC Barcelona, vertelt de in Spanje woonachtige journalist Edwin Winkels aan de NOS. De van Ajax overgekomen controleur maakte grote indruk tijdens de voorbereiding en zou vrijdag tegen Athletic Bilbao zomaar eens in de basis kunnen staan.

De Jong is samen met Antoine Griezmann dé aankoop van deze transferzomer, ook al was niet iedereen in Catalonië op de hoogte van de kwaliteiten van de man uit Arkel. "Iedereen heeft zeer positief en verrast gereageerd op de entree van De Jong", verzekert Winkels. "Het is voor velen alsof De Jong al zijn hele leven bij Barcelona heeft gespeeld. Ze vinden dat zijn spel feilloos bij de filosofie van Barcelona past."

Of Sergio Busquets en Ivan Rakitic hun basisplek in Camp Nou al definitief kwijt zijn, durft de correspondent echter niet te zeggen. "Dat zijn jongens die niet zomaar door Valverde (Ernesto, red.) aan de kant worden geschoven. De trainer is namelijk een loyale man. Maar vooralsnog heeft De Jong zich behoorlijk in de kijker gespeeld."

FC Barcelona begint vrijdagavond in Bilbao aan de Primera Division-jaargang 2019/2020. De aftrap in San Mamés is om 21.00 uur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws