Anderlecht sukkelt onder Kompany, bestuur verrast door slechte seizoensstart

Anderlecht sukkelt onder Kompany, bestuur verrast door slechte seizoensstart

08-08-2019 23:45

RSC Anderlecht hoopte meteen te overtuigen in het seizoensbegin, maar kwam bedrogen uit. Het begon met een één op zes na wedstrijden tegen KV Oostende en Excelsior Moeskroen. Dat het zo moeilijk gaat, lijkt ook het bestuur verrast te hebben.

"Die één op zes hadden we niet verwacht", reageert sportief directeur Michael Verschueren bij La Dernière Heure. "We hielden rekening met een vier op zes", klinkt het.

Al geeft Verschueren aan dat het er ook helemaal anders uit kon zien. "Natuurlijk willen we resutaten zien, maar de eerste match en de eerste helft in Moeskroen waren nog zo slecht niet. We staan nog niet zo ver als we zouden willen. We voelen dat de druk toeneemt, maar niet vanwege de fans. Ik krijg behoorlijk weinig emails."

Verschueren behoudt het vertrouwen dan ook in Vincent Kompany. "We hebben gekozen voor een bepaalde speelstijl, we zullen proberen om die aan te houden. Bij momenten zien de mensen wel mooi voetbal. Vincent weet dat de integratie van het nieuwe spelsysteem nog wel enkele weken kan duren. Bovendien zijn enkele spelers - zoals Sandler en Nasri - fysiek nog niet in topvorm", klinkt het.