Geen te best begin voor Hazard in Dortmund: 'Kraker met Bayern door neus geboord'

Geen te best begin voor Hazard in Dortmund: 'Kraker met Bayern door neus geboord'

02-08-2019 10:15
1

Thorgan Hazard lijkt een kruis te mogen maken over de seizoensstart van Borussia Dortmund. Zaterdag treden Die Borussen aan tegen grote concurrent Bayern München in de Duitse Supercup, maar voor Hazard komt die partij (hoogstwaarschijnlijk) te vroeg.

Afgelopen weekend maakte Hazard nog zijn eerste treffer voor Dortmund in een oefenpot met Udinese, maar in diezelfde wedstrijd liep het fout. Een blessure dwong de aanvallende middenvelder tot een vervroegde wissel. Achteraf gaf Hazard aan dat hij zich niet al te veel zorgen maakte. "Ik heb dit al eerder meegemaakt", klonk het.

Niets wees erop dat de Rode Duivel de Supercup tegen Bayern zou moeten laten schieten. Nu is dat echter toch het geval, weet Het Nieuwsblad. Hazard verscheen de voorbije dagen immers niet op het trainingsveld. Zo lijkt Axel Witsel de enige Belg te zullen worden die zal aantreden in de prestigestrijd met Bayern.

Aangezien Bayern zowel de titel als de beker pakte in Duitsland, mag Dortmund, als nummer twee uit de Bundesliga afgelopen seizoen, aantreden in de Supercup. Op zaterdag 17 augustus volgt de eerste competitiematch van de runner-up, thuis tegen FC Augsburg. Dan zou Hazard zeker hersteld moeten zijn.