OFFICIEEL: Charleroi ziet rekening flink gespekt, Osimhen kiest voor Lille

OFFICIEEL: Charleroi ziet rekening flink gespekt, Osimhen kiest voor Lille

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 10:43do 01-08-2019 om 10:43

Laatste update: donderdag 1 augustus 2019 om 11:29do 01-08-2019 om 11:29

Goudhaantje Victor Osimhen verlaat de Jupiler Pro League. Lille OSC maakt donderdag bekend dat het een akkoord gevonden heeft met de aanvaller én met zijn club Sporting Charleroi. Voor de Henegouwers is de transfer een erg lucratieve zaak.

Osimhen heeft zich voor vijf jaar, tot de zomer van 2024, verbonden aan Lille. De Noord-Fransen eindigden vorig seizoen op een knappe tweede stek in de Ligue 1, na het ongenaakbare Paris Saint-Germain. Daardoor verzekerden ze zich van een vast stekje in de Champions League. Een deel van die prijzenpot gebruikt het nu om Osimhen los te weken in Charleroi. Dat zou, naar verluidt, zo'n twaalf miljoen euro ontvangen. Daar kan aan de hand van een bonussysteem nog drie miljoen bovenop komen.

Een gouden zaak voor Charleroi, dat Osimhen vorige zomer in huis haalde. In eerste instantie deed het dat op huurbasis van VFL Wolfsburg, al bedong het ook een voordelige aankoopoptie. De komst van de Nigeriaan bleek een schot in de roos. Osimhen maakte het gehele seizoen indruk, waardoor voorzitter Mehdi Bayat niet lang hoefde te twijfelen om hem definitief aan boord te halen. Dat levert Charleroi nu haar duurste uitgaande transfer ooit op.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws