OFFICIEEL: Duits international vertrekt op huurbasis naar Hoffenheim

OFFICIEEL: Duits international vertrekt op huurbasis naar Hoffenheim

31-07-2019 19:07
0

TSG Hoffenheim is weer herenigd met Duits international Sebastian Rudy. De 29-jarige middenvelder komt voor de duur van één seizoen over van Schalke 04. De deal hing al even in de lucht.

Hoffenheim kondigde de transfer van Rudy eerder op de dag al aan. Schalke nam de middenvelder vorig seizoen over van Bayern München, waar hij slechts één seizoen in actie kwam. "Sebastian Rudy heeft zeker geen makkelijk jaar gehad bij Schalke. Helaas was het seizoen 2018/2019 zowel voor Sebastian als voor ons niet wat we hadden gehoopt", zegt Schalke-directeur Jochen Schneider op de clubsite.

"Toen hij ons onlangs op de hoogte bracht van zijn wens om verhuurd te worden aan zijn oude club Hoffenheim, zijn we hierin meegegaan. We wensen Sebastian alle succes voor het nieuwe seizoen." Naar verluidt moest Rudy wel salaris inleveren om de een terugkeer mogelijk te maken.

Rudy keert dus terug bij de club waar hij groot werd. Van 2010 tot 2016 droeg hij al het shirt van Hoffenheim. Hij heeft 27 interlands voor Duitsland achter zijn naam staan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie