Degryse ziet duo van Anderlecht schitteren: Zij waren indrukwekkend

Degryse ziet duo van Anderlecht schitteren: "Zij waren indrukwekkend"

29-07-2019 17:30
12

Marc Degryse zag Anderlecht zondag verliezen van KV Oostende, maar dat betekent niet dat paars-wit niets liet zien. Marc Degryse vond vooral de tandem Verschaeren-Vlap voortreffelijk spelen.

"Wat ik van Vlap en Verschaeren heb gezien in de eerste helft was indrukwekkend", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Amuzu reken ik er ook nog bij, maar vooral Vlap en Verschaeren konden mij bekoren. Dat worden twee certitudes. Jongens die een bepalende rol zullen spelen in dit Anderlecht."

"Vlap doet mij denken aan Hans Vanaken. Vrij groot, maar wel goede voeten en een neus voor de goal. En Verschaeren zie ik dit seizoen echt wel bevestigen. Ook Amuzu viel mij in positieve zin op. Hij was bedrijvig en zorgde voor gevaar. Alleen moet hij nog efficiënter en koelbloediger worden. Met de begeleiding die hij de komende maanden zal krijgen, zie ik hem wel rustiger worden."

Ook de speler-manager zelf deed het lang niet slecht. "Ik vond ook het debuut van Kompany zelf in orde, al had hij wel de kans om de 2-2 binnen te koppen. Doku is nog maar zeventien, dat is te vroeg om te beoordelen. Maar intrinsiek heeft hij alles om een Anderlecht-speler te worden."