Verhaeghe vraagt solidariteit van andere ploegen: 'Anders gaan we onze eigen weg'

Verhaeghe vraagt solidariteit van andere ploegen: 'Anders gaan we onze eigen weg'

26-07-2019 19:13
65

Het nieuwe mediacontract beroert de gemoederen in de Belgische voetbalwereld. Bart Verhaeghe vindt dat er een drastische wijziging nodig is en hij vraagt solidariteit van alle andere ploegen.

"De voetbalwereld is de afgelopen jaren, en dan zeker op het vlak van media, enorm geëvolueerd. En dat geldt ook voor de Jupiler Pro League. Er zijn geen tv-rechten meer, maar enkel nog mediarechten", vertelde Verhaeghe in een gesprek met Sporza. "Het is heel breed en divers geworden. Mensen kijken ook geen tv meer en worden het liefst zo snel mogelijk geïnformeerd."

"We moeten op een intelligente manier omspringen met die veranderende behoeften. Als voetbalclubs moeten wij daarin mee, maar je merkt dat sommigen daar minder geïnteresseerd in zijn dan anderen. Vroeger waren alle clubs in Belgische handen en hielpen de grotere clubs de kleintjes. Nu heb je het gegeven van steenrijke eigenaars. Bij het mediacontract moet er een soort solidariteit zijn.

"Die solidariteit is gebaseerd op professionaliteit, inhoud, en op wat je ervoor teruggeeft. Iedere club moet dus pogen om, op zijn niveau en aan de hand van duurzame beslissingen, zo professioneel mogelijk te werken. Dan ga je daar sowieso beter van worden. Als dat de gedachte is die het nieuwe mediacontract domineert, dan zullen ook wij ons solidair opstellen. Is dat niet het geval, en zijn er clubs die niet willen meedoen aan bepaalde investeringen, dan zullen we de keuze moeten maken om ons wat meer op onszelf terug te plooien en om onze eigen weg te zoeken."