Fabregas begrijpt waarom Hazard voor Real Madrid koos en niet voor Barcelona

Fabregas begrijpt waarom Hazard voor Real Madrid koos en niet voor Barcelona

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 21:44zo 21-07-2019 om 21:44

Het heeft een tijdje geduurd, maar Eden Hazard speelt dan toch in Spanje. Niet bij Barcelona, wel bij Real Madrid. Een goede keuze volgens vriend Cesc Fabregas.

De ex-ploegmaat van Hazard denkt niet dat onze landgenoot bij Barça zou passen. Hij vindt het dan ook bijzonder goed dat Hazard voor Real Madrid heeft gekozen. "Hazard is een ongelooflijke voetballer, die het verschil maakt", vertelt hij in AS.

"Hij is het type speler dat gemaakt is voor Real Madrid, want hij heeft ruimte en bewegingsvrijheid nodig. Hij moet de vrijheid hebben om aan de bal te komen en te dribbelen, hij houdt ervan om wat te zwerven en je kunt hem niet verplichten om op zijn positie te blijven."

Barcelona is volgens hem dan ook geen club voor Hazard. "Bij Barcelona wordt er bijvoorbeeld meer belang gehecht aan vaste posities. Iedereen moet in positie blijven, zodat de bal goed rond kan gaan. Hazard houdt er juist van om de bal te komen halen en rendeert het best met die vrijheid. Daarom kan hij Real Madrid veel meer geven dan hij bij Barcelona zou kunnen", aldus Fabregas.

Poll

Zal Hazard slagen bij Real Madrid?

(264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws