'Alaba ingezet als ruilmiddel: Bayern wil zakendoen met City of Barça'

'Alaba ingezet als ruilmiddel: Bayern wil zakendoen met City of Barça'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 10:01zo 21-07-2019 om 10:01

Bayern München hoopt de transfersom voor Leroy Sané of Ousmane Dembélé te drukken door David Alaba in ruil aan te bieden. Althans: dat meldt El Mundo Deportivo. De Bundesliga-kampioen nam daar al contact over op met Manchester City en FC Barcelona.

Bayern verkondigt naar buiten toe dat de Oostenrijkse linksback onvervangbaar is. Maar intern twijfelt Der Rekordmeister over zijn toekomst. Alaba ligt nog tot medio 2021 vast in de Allianz Arena, maar hij weigert tot op heden om zijn contract te verlengen, schrijft MD.

De Duitse topclub wil dat probleem naar verluidt tackelen door Alaba in te zetten als ruilmiddel in de jacht op een nieuwe aanvaller. Bayern heeft behoefte aan vers bloed op de vleugels na het afscheid van Arjen Robben en Frank Ribéry. BILD meldde al dat Sané en Dembélé tot de belangrijkste kandidaten behoren en daar sluit Mundo Deportivo zich bij aan.

Het ruilvoorstel plus geld zou Manchester City echter niet overtuigd hebben, waarna Bayern contact opnam met Barcelona. De Catalanen zijn gecharmeerd van Alaba, maar lijken nog niet bereid om Dembélé van de hand te doen. Eerst moet duidelijk worden of Neymar daadwerkelijk haalbaar is.

Wel zoekt Barça een back-up voor Jordi Alba. Junior Firpo was aanvankelijk de belangrijkste kandidaat, maar ook Alaba is nu serieus in beeld. Bayern haalde met Lucas Hernandez al een concurrent voor de Oostenrijker binnen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws