Ex-KV Mechelen-voorzitter Timmermans denkt na over verdere stappen

Ex-KV Mechelen-voorzitter Timmermans denkt na over verdere stappen

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 10:11do 18-07-2019 om 10:11

Johan Timmermans, de ex-voorzitter van KV Mechelen, werd door het BAS voor 10 jaar geschorst. Hij blijft echter zijn onschuld benadrukken en denkt na over verdere stappen.

Timmermans mag zich ook nooit meer aansluiten bij de Belgische voetbalbond. "Mijn cliënt nam kennis van de beslissing van het BAS, maar kan die niet bijtreden. De heer Timmermans blijft benadrukken dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan de hem ten laste gelegde matchfixing”, vertelt advocaat Patrick Waeterinckx aan Sporza.

"Mijn cliënt beseft echter dat rechters anders kunnen oordelen en dat men dit in een rechtsstaat - als alle middelen zijn uitgeput - ook onder ogen moet zien”, gaat hij verder. “Echter, om een andersluidend oordeel te aanvaarden is het vereist dat de rechterlijke beoordeling beantwoordt aan de vereiste kwaliteitststandaarden. Dat betekent dat er grondig over nagedacht moet worden en dat alle feitelijke en juridische elementen van verweer werden beoordeeld."

"Mijn cliënt moet echter vaststellen dat waar een dergelijk dossier voor de gewone rechtscolleges een doorlooptijd zou kennen die een accurate en onderbouwde uitspraak toelaat, zijn zaak werd behandeld in een voortdurende kortgeding-modus in een dubbele aanleg”, aldus Waeterinckx.

Geen kwaliteitsvolle beoordeling
Timmermans denkt aan verdere stappen. "Haast en spoed primeerden op een behoorlijke procesgang en een kwaliteitsvolle beoordeling van alle argumenten. Mijn cliënt beraadt zich daarom over verdere stappen die hem toelaten zijn zaak voor te leggen op een rechtsforum dat met inachtneming van de rechten van verdediging en zonder enige tijdsdruk en inmenging op accurate wijze over zijn zaak kan oordelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Waeterinckx hier gelijk?

(225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws