Debuut van Kompany sowieso met publiek, maar Anderlecht moet blijven vrezen

Debuut van Kompany sowieso met publiek, maar Anderlecht moet blijven vrezen

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 08:13do 18-07-2019 om 08:13

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) moet donderdag weer aan de bak. Het BAS neemt vandaag een beslissing of Anderlecht al dan niet een match zonder publiek moet spelen. Nu al staat het wel vast dat RSC Anderlecht – KV Oostende een match met fans in de tribune wordt.

Tijdens Standard – Anderlecht lieten enkele fans van de bezoekers zich van hun minste kant zien. Ze gooiden onder meer vuurwerk op het veld. De match werd gestaakt en Anderlecht kreeg een forfaitnederlaag aan de broek. Nu moet Anderlecht nog vrezen voor een match achter gesloten deuren. Het BAS beslist of het Lotto Park één keer dicht blijft voor de paars-witte aanhang.

De fans van Anderlecht mogen wel leven met één vrees minder. Op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League zal er publiek aanwezig zijn tussen RSC Anderlecht en KV Oostende. "Indien de sanctie opgelegd in eerste aanleg wordt bevestigd, is het zo dat het gaat om de eerste wedstrijd vijftien dagen na de uitspraak van het BAS. Dit kan dus nooit tegen KV Oostende zijn", stelt RSCA-woordvoerster Marie Verbeke in Het Laatste Nieuws.

Geen publiek tegen KV Mechelen
Het debuut van speler/trainer Kompany zal er dus een zijn met fans. Krijgt Anderlecht evenwel slecht nieuws te horen van het BAS, dan zal Anderlecht – KV Mechelen op 9 augustus een duel zonder publiek worden.

Poll

Moet Anderlecht een straf krijgen en een match zonder publiek spelen?

(726 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws