Ik ben fier om met Preud'homme te werken, hij is dé naam in België

"Ik ben fier om met Preud'homme te werken, hij is dé naam in België"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 22:15zo 14-07-2019 om 22:15

Standard maakte deze zomer een verrassende keuze door Mbaye Leye aan te stellen als assistent-coach. Hij moet Michel Preud'homme bijstaan en wil naar eigen zeggen veel bijleren van zijn T1.

"Het is een goede kans voor mij", vertelt de Senegalees bij Sporza. "Ik ben fier om samen met Preud'homme te mogen werken, toch dé naam in België. Ik doe alles voor deze job, ik ben blij om met hem te kunnen samenwerken."

Preud'homme staat wel bekend als een veeleisende trainer. "Of Michel een moeilijke mens is? "Neen, neen, neen. Hij is een leuke mens. Ik denk dat de Michel van tijdens de wedstrijd en de alledaagse Michel helemaal anders is. De dag van de wedstrijd draait het om winnen. Zo ben ik ook."

Leye begint zijn trainerscarrière meteen op een hoog niveau. "Dat is niet zo moeilijk. Ik moet alles doen voor Michel en daar heb ik de competenties voor. Ik heb geen twijfels voor deze job. Standard is nog altijd de beste ploeg hier in België en werken met Michel is werken met de top. Dan kan je zoveel leren."

Leye zette vorige zomer een punt achter zijn spelerscarrière. "Of ik nog zou meekunnen op dit niveau? Neen, het was tijd voor mij om te stoppen. Nu heb ik een nieuwe kans in een nieuwe carrière."

Poll

Wordt Leye een goeie trainer?

(138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws