OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt Saadi weer naar ons land

OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt Saadi weer naar ons land

05-07-2019 11:22 Laatste update: 12:51
1

Idriss Saadi speelt volgend seizoen weer in de Jupiler Pro League. Vrijdag kondigde Cercle Brugge de komst van Saadi aan. In het verleden maakte de Algerijn heel even het mooie weer voor KV Kortrijk. 

Cercle Brugge kan één seizoen een beroep doen op de aanvaller. 'Cercle Brugge en RC Strasbourg zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de tijdelijke overgang van aanvaller Idriss Saadi. De 27-jarige Fransman van Algerijnse afkomst wordt voor één seizoen gehuurd', laat Cercle Brugge weten. 

Met een video richtte Saadi zich al tot de fans van Cercle Brugge. "Ik kan niet wachten om aan het seizoen samen met jullie te beginnen in dit mooie stadion. En om samen een fantastisch seizoen te beleven, om ze op de best mogelijk plaats in de competitie te eindigen. Tot snel."

Voor Saadi wordt het zijn tweede avontuur in België. In het seizoen 2016 - 2017 huurde KV Kortrijk hem van Cardiff City. In 39 wedstrijden was hij voor de Kerels toen goed voor 16 treffers.

Sportief directeur van Cercle Brugge, François Vitali, is tevreden met de komst van Saadi: "We zijn zeer blij met de komst van Idriss Saadi. Idriss is een speler die over een stevige portie ervaring beschikt. Voornamelijk in zijn passage bij KV Kortrijk liet hij zijn kwaliteiten als aanvaller zien. De komst van Saadi kadert voort in het bouwen van een nieuwe ploeg voor het seizoen 2019-2020 en bevestigt de groen-zwarte ambities in deze nieuwe competitie."