Mulder steekt hand niet in vuur voor Vlap: Vraag is of hij dat stapje kan zetten

Mulder steekt hand niet in vuur voor Vlap: "Vraag is of hij dat stapje kan zetten"

04-07-2019 11:12
34

Er bestaat geen twijfel meer over dat Michel Vlap straks de rangen van RSC Anderlecht gaat vervoegen. De Nederlander moet creativiteit en efficiëntie toevoegen aan het elftal van speler-manager Vincent Kompany. Youri Mulder wikt en weegt Vlap.

De Nederlandse analist omschrijft eerst de kwaliteiten van de spelmaker. "Vlap is een heel aantrekkelijke speler. Hij heeft het publiek in Heerenveen en de rest van Nederland vermaakt", analyseert Mulder bij Sporza. "Hij is een aanvallende middenvelder die van wat verder moet komen en zo in de zestien belandt. Hij heeft een actie in huis, is goed met de bal aan de voet, heeft een goeie vrije trap en scoort veel. Hij heeft zestien goals gemaakt afgelopen seizoen, voor zijn positie is dat sterk."

Toch durft Mulder er geen eed op te zweren dat Vlap een succes in de roos zal zijn voor Anderlecht. "Ik heb Vlap heel goeie wedstrijden zien spelen, maar zag hem soms ook een beeje wegzakken", uit hij een puntje van kritiek. "De vraag is of hij dat stapje naar een topclub als Anderlecht - of toch een topclub in wording weer - kan zetten. Ik vind Vlap in potentie een heel goeie speler voor een club als Anderlecht, maar ik vraag me af of hij dat op dít moment al is. Ik denk dat hij nog wat tijd nodig heeft om een club als Anderlecht erbovenop te helpen."

Geen Nederlandse interesse
Een teken aan de wand zou kunnen zijn dat noch Ajax, noch PSV, noch Feyenoord in de markt was voor de 22-jarige Vlap. "Er loopt weer veel talent rond in Nederland, maar als de grote drie van Nederland een speler als Vlap niet willen hebben, dan kun je je inderdaad afvragen of hij dan wel goed genoeg is voor Anderlecht", klinkt Mulder sceptisch.