UPDATE: Bushiri naar Engeland, maar debuut in de Premier League is nog ver weg

UPDATE: Bushiri naar Engeland, maar debuut in de Premier League is nog ver weg

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 11:22wo 03-07-2019 om 11:22

Laatste update: woensdag 3 juli 2019 om 19:10wo 03-07-2019 om 19:10

Rocky Bushiri vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. De negentienjarige verdediger trekt de deur bij KV Oostende achter zich dicht en gaat aan de slag bij Norwich City.

De deal hing al enkele dagen in de lucht, nu neemt Oostende alle twijfels weg. Via de officiële kanalen kondigt de kustploeg het vertrek van Bushiri aan. Dat zal KVO ergens wel jammer vinden, want onze jonge landgenoten was één van de grotere verdedigende talenten in de Jupiler Pro League.

Dat had Bushiri het voorbije jaar bewezen bij ... KAS Eupen. Oostende verhuurde hem namelijk aan de Oostkantonners en die passage bleek een schot in de roos. Bij Eupen kwam Bushiri uiteindelijk tot 31 competitieduels, waarin hij steevast een solide indruk naliet.

Dat was ook Johan Walem niet ontgaan. De bondscoach van de nationale beloften selecteerde Bushiri voor het recente EK U21 in Italië. Daar mocht de mandekker in de laatste groepspartij starten tegen het gastland (1-3-verlies). Ongetwijfeld trok hij daar de aandacht van Norwich. Hoeveel de Premier League-promovendus op tafel legt voor Bushiri, is voorlopig niet bekend. Er wordt gewag gemaakt van enkele honderdduizenden euro's.

Update 03/07, 19.10: Bushiri tekende een contract bij Norwich City. Toch is zijn debuut in de Premier League waarschijnlijk nog niet voor morgen. De Belgische jeugdinternational sluit immers aan bij de U23 van zijn nieuwe ploeg. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Begrijp jij de keuze van Bushiri om naar het buitenland te trekken?

(168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws