Oefenmatchen 29 juni: KVO en Cercle spelen gelijk, zwaar verlies Waasland-Beveren

29-06-2019 20:47 Laatste update: 21:00
6

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Overzicht oefenmatchen 29 juni:

15u: KSC Dikkelvenne – KAA Gent 0-6: Bekijk het wedstrijdverslag HIER.

16u: Eendracht Termien – Racing Genk 2-5: Bekijk het wedstrijdverslag HIER.

17u: KSV Oudenaarde – Anderlecht 0-6: Bekijk het wedstrijdverslag HIER.

17u: KSVK Zwevezele – KV Kortrijk 1-3
Na de 0-3 zege tegen KRC Harelbeke op vrijag moesten de troepen van Vanderhaeghe zaterdag weer de wei in. Ajagun bracht de Kerels op voorsprong. Het was even schrikken toen vlak voor de drankpauze Marmitte voor de gelijkmaker zorgde. Met een bijna volledige nieuwe ploeg kwam Kortrijk via Kagé op 1-2. In het slot zette Verkerken de eindstand op het bord.

De opstelling van KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Kagelmacher, Azouni, Ajagun, Lepoint, Balcaen, Camara, D’Haene, Van Den Bossche en Verhelst
De opstelling van KV Kortrijk na de drankpauze: Bruzzese, Hines-Ike, Rougeaux, Mujakic, Batsula, Rolland, Van Der Bruggen, Kagé, Verkerken, Bendianishvili en Toualy

18u: KM Torhout – Club Brugge 1-8: Bekijk het wedstrijdverslag HIER.

18u: UR Namur – Standard 1-6: Bekijk het wedstrijdverslag HIER.

18u: Zulte Waregem – Oud-Heverlee Leuven 1-3

Na het opvallende verlies tegen Sparta Petegem moest Essevee weer vol aan de bak. Het ging op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Makkelijk werd het niet. Beide ploegen kwamen tot kansen, maar niet tot doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft kon er wel gevierd worden. Soisalo lukte het eerste doelpunt, OHL werd meteen erna wakker. Via Vekemans (2x) en Mbombo haalde het met 1-3 van de fusieploeg.

Eerste helft: Bossut, De fauw, Marcq, De Pauw, Bjørdal, Seck, Oberlin, De Smet, Humphreys, Kainourgios, Van Hecke
Tweede helft: Bansen, Walsh, Nissilä, Soisalo, Tardieu, Pletinckx, Reichert, Avellino, Brants, Thiel, Kassimi

19u: Cercle Brugge – KV Oostende 1-1

In de wedstrijd tussen de twee eersteklassers was het KVO dat het eerst kon vieren. De eerste kans was ook meteen goal. Kevin Vandendriessche was de doelpuntenmaker. Cercle Brugge moest wachten tot de tweede helft. Vroeg na de pauze maakte Jeremy Taravel er 1-1 van.

Eerste helft Cercle Brugge: Hubert - Decostere, Ueda, Taravel, Bassong - Wackers, Hoggas, Bongiovanni - Vitinho, De Belder, Hazard
Tweede helft Cercle Brugge: Goblet - Decostere, Ueda, Taravel, Bassong - Wackers, Hoggas, Bongiovanni - Vitinho, De Belder, Hazard

19u: Waasland Beveren - Maccabi Haifa 0-3

De eerste oefenwedstrijd van Waasland-Beveren was meteen een stevige. Het kreeg Maccabi Haifa op bezoek. De Israëliërs wisten hun eerste kans ook meteen te scoren. Ondanks dreigingen van de thuisploeg zat een doelpunt in de eerste helft er niet meer in.

Ook in de tweede helft had Waasland-Beveren het moeilijk. Op het uur maakte Maccabi Haifa er 0-2 van na een vrije trap. Niet veel later werd het zelfs 0-3.

Eerste helft: Debaty, Caufriez, Moren, Vukotvic, Badibanga (Asomani, 30'), Foulon, Keita (Bizimana, 30'), Vanzo, Lulic, Milosevic, Forte
Tweede helft: Debaty, Caufriez (Liessens, 72'), Moren (Gamboa, 61'), Vukotic, Badibanga (Asomani, 30'), Foulon (Monnie, 71'), Keita (Bizimana, 30'), Jubitana, Dierckx, Milosevic, Heyman