Van Crombrugge wil niet meer naar Club Brugge: Dat zou hypocriet zijn

Van Crombrugge wil niet meer naar Club Brugge: "Dat zou hypocriet zijn"

01-06-2019 17:22
18

Hendrik Van Crombrugge zal deze zomer zeker niet naar Club Brugge verhuizen. De doelman van KAS Eupen zoekt sowieso andere oorden op, maar Blauw-Zwart maakt geen kans.

Vorige zomer was de overstap van Van Crombrugge naar Club bijna rond, maar de transfer sprong alsnog af. "Met Vincent Mannaert had ik een tof en constructief gesprek", begint de doelman aan zijn verhaal tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik had het gevoel - dat werd me later bevestigd bij Club - dat enkel het financiële nog moest worden afgehandeld. Maar dan wacht je op nieuws dat maar niet komt, en zie je plots in de krant dat Letica heeft getekend. Daarover ga ik niet veel zeggen, maar de puntjes in dat verhaal zijn makkelijk te verbinden."

"Mannaert zei dat hij daar geen sportieve verantwoordelijkheid in droeg. Maar dat ik niet naar Brugge kon, was toch veel meer balen dan Ajax, omdat het wél als eerste keeper was. Het paste perfect in mijn carrièreplan. Ik vroeg me soms af: g*dverdoeme, wat moet ik nog meer doen opdat iemand doordrukt? Voor een Belgische keeper gaan ze hier niet verder dan 1,5 miljoen, maar voor een buitenlander als Letica geven ze 3 miljoen, om hem zes matchen later af te serveren. Terwijl mijn kwaliteiten bij een voetballende ploeg nog veel beter uit de verf zouden komen."

Club Brugge moet nu geen poging meer wagen. "Nu zou ik ineens wél goed genoeg zijn, omdat ik bij de nationale ploeg zit? Dat zou hypocriet zijn. Ik hou alle opties open, maar ik denk dat de kans op een binnenlandse transfer heel klein is", besluit Van Crombrugge.