Update: 'Achter de schermen wordt momenteel haalbaarheid BeNeLiga onderzocht'

Update: 'Achter de schermen wordt momenteel haalbaarheid BeNeLiga onderzocht'

Gepubliceerd: vrijdag 31 mei 2019 om 07:00vr 31-05-2019 om 07:00

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 12:25wo 17-07-2019 om 12:25

Vorige week kwam er bij de Pro League geen akkoord over de afschaffing van de Play-Offs. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe liep kwaad weg en zette dan maar iets anders op poten. Zo zaten enkele topclubs in het geheim samen voor een BeNeLiga.

Het Nieuwsblad komt met het nieuws naar buiten. Verhaeghe is al een tijdje voorstander van een BeNeLiga. Met mensen van Anderlecht, Standard en KRC Genk alsook Peter Bossaert – de CEO van de KBVB - werd er samengezeten om het over een Nederlands-Belgische competitie te hebben.

De BeNeLiga kwam enkele jaren terug als idee naar boven, maar werd terug in de koelkast gestoken. Nu Club Brugge zijn zin niet kreeg en de Play-Offs dus behouden blijven, sturen zij aan op een nieuwe competitie samen met de grootste clubs uit de Nederlandse Eredivisie.

Zonder Pro League
Opvallend: met de kleine clubs werd geen rekening gehouden. Het gesprek gebeurde buiten de wil van de Pro League om, iets wat bij vele clubs wellicht niet in goede aarde zal vallen. Op de vergadering van vorige week kwam een eventuele BeNeLiga zelfs niet aan bod.

Naar verluidt waren er al contacten met de Nederlandse voetbalbobo’s, al hebben zij vanaf 1 juni met Matijs Manders wel een nieuwe directeur. Nog opmerkelijk: voor Genk was Erik Gerits van de partij. Peter Croonen - voorzitter van de Pro League en van Genk - was niet van de partij, maar wist wel van het gesprek.

Update 17/07, 12.25: Het is alweer een tijdje stil rond een eventuele BeNeLiga en dan zal nog een tijdje zo duren. Op dit moment onderzoekt het bureau Deloitte voor de Belgische en Nederlandse club of een gezamenlijke competitie financieel interessant is.

Volgens Voetbal International presenteert het bureau pas in oktober haar bevinden. Daarna kunnen pas volgende stappen worden gezet. Een groot struikelblok momenteel: het aantal Europese plaatsen voor beide landen na een fusie. Een Belgische en Nederlandse bekercompetitie ligt momenteel niet op tafel.

Poll

Ben jij voorstander van dit systeem?

(1842 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws