Deschacht hoopvol over Kompany: Hij zette meteen Zetterberg op zijn plaats

Deschacht hoopvol over Kompany: "Hij zette meteen Zetterberg op zijn plaats"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 19:42ma 20-05-2019 om 19:42

Volgens Olivier Deschacht kan Vincent Kompany nog uitkomen voor de Rode Duivels. De 33-jarige verdediger verlaat Manchester City en wordt vanaf volgend seizoen speler-trainer bij RSC Anderlecht. Deschacht is alvast hoopvol.

"Kompany heeft een groot voordeel: de supporters zijn verliefd op hem en als je verliefd bent, dan heb je geduld. Hij zal dus gesteund worden", vertelt Deschacht aan Sporza. "Ik voelde trouwens al heel snel dat Vincent ooit trainer zou worden. Ik speelde samen met hem bij Anderlecht en op zijn 16e was hij al een leider. Hij zette meteen Pär Zetterberg op zijn plaats, was Hannu Tihinen aan het coachen..."

Die spelers- en trainersfunctie zal Kompany in principe combineren met een plaatsje als verdediger in de nationale ploeg. Volgens Hugo Broos is dat geen goed idee, maar Deschacht ziet er geen graten in. "Ik vind dat Vincent daar zeker zijn plaats nog heeft. Vincent is outstanding, zo heeft hij de laatste weken bewezen bij City. Hopelijk heeft hij nog een topseizoen als speler en kan hij nog mee naar het EK 2020."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws