Martinez moet moeilijke knoop doorhakken: Dat lijkt moeilijk te combineren

Martinez moet moeilijke knoop doorhakken: "Dat lijkt moeilijk te combineren"

19-05-2019 16:51 Laatste update: 17:08
6

Kan Vincent Kompany in de toekomst nog uitkomen voor de Rode Duivels? Het is een vraag die veel voetballiefhebbers zich stellen na de aankondiging dat Kompany volgend seizoen speler/trainer wordt bij RSC Anderlecht. 

Volgens Peter Vandenbempt staat bondscoach Roberto Martinez voor een moeilijke beslissing. "De beslissing van Kompany veroorzaakt wel een probleem bij de nationale ploeg", stelt de analist op de website van Sporza. "Als Kompany de functie van speler met die van trainer combineert bij Anderlecht, lijkt dat moeilijk te combineren met zijn functie als speler bij de Rode Duivels.

"Als Kompany vol voor de Rode Duivels gaat tot en met het EK van 2020, zadelt hij Roberto Martinez met een serieus vraagstuk op. Laten we zeggen dat dit op zijn minst een ongewone situatie is. Het zal zeer veel diplomatie van Roberto Martinez vergen om uit te leggen dat de trainer van Anderlecht ook in de verdediging van de Rode Duivels speelt. Tenzij Kompany natuurlijk zijn afscheid van de nationale ploeg zou aankondigen…", besluit Vandenbempt.