Geen nieuw contract voor Leko bij Club Brugge: Geen uitleg gekregen

Geen nieuw contract voor Leko bij Club Brugge: "Geen uitleg gekregen"

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 12:01za 18-05-2019 om 12:01

Ivan Leko zal Club Brugge verlaten. De Kroatische coach en het bestuur van Blauw-Zwart hebben geen akkoord bereikt over een nieuw contract. De reden achter het uitblijven van een akkoord is onduidelijk.

Leko wilde naar eigen zeggen wel blijven bij Club Brugge, maar tot een akkoord kwam het niet met het bestuur. "Niemand heeft me een uitleg gegeven... De waarheid is dat er vorige zomer een voorstel was, maar dat we het niet eens zijn geraakt", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Hoger loon
Dat hij een veel hoger loon vroeg ontkent Leko. "Nee, want anders had ik getekend. Ik had dit seizoen veel meer geld kunnen verdienen", geeft hij aan. "Maar ik wilde geen contract tekenen van één jaar plus een optie, die zou gelicht geworden als Club in de top 3 eindigde. Ik vond dat niet het juiste signaal."

"Dat was de voornaamste reden waarom we geen deal hebben gevonden. Want 't is niet zo dat ik plots het loon van Vanhaezebrouck of Preud'homme vroeg. Meer nog, als er één club is waar ik voor niets zou werken, is het Club Brugge. Ik ben niet materialistisch ingesteld. Ik heb altijd emotionele keuzes gemaakt - het geld volgt nadien wel", zegt de trainer.

Het bestuur
"De voorzitter was ontgoocheld toen bleek dat ik niet op het voorstel inging en ik was evenmin happy. Nadien hebben we niet meer rond de tafel gezeten. Het bestuur wilde tot het einde van het seizoen wachten, maar het weet toch al lang hoe ik werk, wat voor een trainer en persoon ik ben, wat ik de Club bijbreng...?"

Poll

Verdient Leko een nieuw contract bij Club Brugge?

(1204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws