Mannaert roept sterkhouder tot de orde: Voetbal blijft een teamsport

Mannaert roept sterkhouder tot de orde: "Voetbal blijft een teamsport"

11-05-2019 21:00
13

Club Brugge heeft nog een waterkansje op de titel, maar dan moeten de sterkhouders in topvorm zijn. Voor Ruud Vormer was dat dit seizoen niet altijd het geval, maar sportief manager Vincent Mannaert weet waarom.

"Ruud heeft vorig seizoen zijn Millésime gekend, maar zoals bij de champagne heb je maar één zo een oogstjaar", geeft Mannaert aan bij Het Laatste Nieuws. "Het heeft dit seizoen even geduurd vooraleer Ruud besefte hoe hij aan dat wonderjaar is gekomen, namelijk door zich te smijten met en zonder bal."

"Ruud is de koning van de zogenaamde nutteloze sprints. Een spurt waarbij je weet dat je de bal niet zult krijgen, maar daardoor trek je wel het veld open waardoor openingen en oplossingen ontstaan elders. De nutteloze sprint is ongelooflijk belangrijk en daarom dus wél nuttig."

Dit seizoen liep Vormer een pak minder. "Ruud heeft op een bepaald moment gezegd: 'Ja maar, nu mag een ander meters maken.' Ik snap die reflex, maar hij moest begrijpen wat de impact van zijn houding was op de ploeg. Het veld werd kleiner en hij maakte ons het voetballen moeilijker én finaal voor zichzelf… Voetbal blijft een teamsport."