Club Brugge wil horroravond vermijden: Dat wil ik geen twee keer meemaken

Club Brugge wil horroravond vermijden: "Dat wil ik geen twee keer meemaken"

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 10:15do 09-05-2019 om 10:15

KRC Genk zou zondag kampioen kunnen worden op het veld van Club Brugge, en dat wekt schrikbeelden op. In 2010 gebeurde dat namelijk al een keertje met Anderlecht. Ex-speler en materiaalman Pascal Plovie huivert nog steeds van die middag.

"Dat was een ramp, hé. Sowieso tegen eender welke club is dat een drama, maar al zeker tegen Anderlecht", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Normaal blijf ik altijd 'plakken' na de match, maar ik weet nog goed dat ik toen meteen naar huis gereden ben. Ik wil dit geen twee keer meemaken, maar dat zal ook niet gebeuren."

Plovie hoopt dat de spelers er ook zo over denken. "Dit is ons stadion - hier mag niemand de titel pakken. Nu zie ik aan de spelers dat ze er nog 200 procent in geloven. Je voelt dat aan alles en iedereen: zondag is het met een over-mijn-lijk mentaliteit. De titel voor Genk? Daar wordt hier niet over gesproken."

Met Philippe Clement komt er natuurlijk een oude bekende op bezoek. "Ik ken Clement goed: hij zal geen schrik hebben om tegen Club Brugge te spelen, maar wel van de twaalfde man. Philippe is van niets bang, maar hij weet hoe Genk hier ontvangen zal worden. Wees maar zeker dat hij zijn spelers meermaals zal verwittigen. Of ik zondag de champagne koel moet zetten? Als we champagne kopen, is het voor over enkele weken - voor 19 mei", lacht Plovie.

Poll

Gaat Genk kampioen spelen in Jan Breydel?

(588 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws