OFFICIEEL: Club Brugge heeft eerste transfer beet, Ivoriaan tekent voor vier jaar

OFFICIEEL: Club Brugge heeft eerste transfer beet, Ivoriaan tekent voor vier jaar

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 15:05wo 08-05-2019 om 15:05

Laatste update: woensdag 8 mei 2019 om 15:21wo 08-05-2019 om 15:21

Club Brugge heeft de komst van Odilon Kossounou helemaal afgerond. De Ivoriaan van Hammarby IF zette woensdag zijn handtekening onder een verbintenis op Jan Breydel. Kossounou wordt de eerste zomertransfer van Club.

De onderhandelingen tussen beide partijen waren al even aan de gang. Via de officiële kanalen laat Club nu weten dat er een akkoord gevonden is. Nadat Kossounou de voorbije dagen met succes medische proeven onderging, heeft hij zich woensdag voor vier seizoenen verbonden aan het huidige nummer twee uit de Jupiler Pro League.

De achttienjarige Kossounou speelt pas sinds januari 2019 bij Hammarby, dat hem overnam van een club uit zijn thuisland. In dat halve jaartje tijd ontwikkelde de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, zich stormachtig. Club was er dan ook als de kippen bij om hem op te pikken.

Kossounou wordt zo de eerste zomertransfer van Blauw-Zwart voor het komende seizoen. Bovendien is hij de eerste Ivoriaan die het truitje van de West-Vlamingen zal dragen. De timing van de transfer is overigens opmerkelijk: dit weekend staat Club namelijk voor dé wedstrijd van het jaar, de clash om de titel met KRC Genk.

Poll

Zie jij Kossounou al veel minuten maken komend seizoen?

(454 stemmen)

Bekijk het laatste nieuws