België boven in Düsseldorf: Lukebakio en Raman zorgen voor historische prestatie

België boven in Düsseldorf: Lukebakio en Raman zorgen voor historische prestatie

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 11:50zo 05-05-2019 om 11:50

Laatste update: zondag 5 mei 2019 om 12:02zo 05-05-2019 om 12:02

Het is een erg aangenaam seizoen geworden voor Fortuna Düsseldorf. Als promovendus was het doel voor aanvang voornamelijk om zich te redden in de Bundesliga, maar met een elfde plaats en veertig punten doet de club veel meer dan dat. En dat met dank aan Dodi Lukebakio en Benito Raman.

Onze landgenoten behoren wekelijks tot de uitblinkers bij de Duitse revelatie. Zowel Lukebakio als Raman lieten deze jaargang al tien Bundesliga-treffers noteren. Geen enkele speler van Düsseldorf doet beter. Beiden leverden ook nog eens drie assists af voor een ploeggenoot.

Straffer nog: met die cijfers verbreken de Belgen een clubrecord uit 1985-1986. Dat seizoen gebeurde het immers voor het laatst dat twee spelers van Düsseldorf in de dubbele cijfers geraakt qua aantal goals. Lukebakio en Raman zijn dus bezig aan een historische reeks.

Dat is ook andere ploegen niet ontgaan. Onze landgenoot kunnen namelijk rekenen op flink wat interesse. Terwijl Schalke 04 en RB Leipzig hun oogje liet vallen op Lukebakio, wordt Raman zelfs genoemd bij Arsenal FC.

Poll

Wie is de beste, vind jij?

(186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws