Klopp baalt van stelling over 'vroege finale' tegen Barça: Ajax is briljant

Klopp baalt van stelling over 'vroege finale' tegen Barça: "Ajax is briljant"

30-04-2019 21:42

Jürgen Klopp ontkent met klem dat het duel van Liverpool met FC Barcelona een 'vroege finale' in de Champions League is. Volgens de manager van The Reds worden Ajax en Tottenham Hotspur daarmee veel te kort gedaan.

"Hoe kan iemand niet respect hebben voor de prestaties van Ajax?", zegt Klopp dinsdag op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Ze zijn briljant. En Tottenham heeft een heel sterk team. Als Barcelona de finale haalt, dan zijn ze daarin misschien favoriet. Als wij doorgaan, zijn we gewoon een van de twee clubs in de eindstrijd."

Klopp ziet het als voordeel voor de Catalanen dat de Spaanse titel al binnen is, terwijl Liverpool in de Premier League nog in een felle strijd met Manchester City is verwikkeld. "Ze kunnen zich nu volledig richten op de Champions League, het wordt dus een zware opgave voor ons. Een gelijkspel morgen zou niet slecht zijn."

Volgens de Duitse manager hoeven zijn spelers niet alleen Lionel Messi uit te schakelen woensdag in Camp Nou. "Ze hebben een team van topkwaliteit, het zegt voldoende dat ze al kampioen van Spanje zijn. Messi zei voor het seizoen dat ze dit jaar per se de Champions League willen winnen. Dat klinkt als een dreigement."