Harde aanvaring Allegri met analist over 'Ajax': 'Je moet je mond houden'

Harde aanvaring Allegri met analist over 'Ajax': 'Je moet je mond houden'

28-04-2019 09:03

Massimiliano Allegri kreeg het zaterdagavond aan de stok met een Italiaanse analist. De trainer van Juventus had schoon genoeg van de kritiek over de uitschakeling tegen Ajax in de kwartfinale van de Champions League.

Allegri verscheen na het 1-1 gelijkspel tegen Internazionale in de Serie A voor de camera voor een live-gesprek met Sky Sport Italia. In de studio zat oud-international Daniele Adani, die de afgelopen weken veel kritiek uitte op Juventus vanwege de nederlaag tegen Ajax. Allegri greep na een korte analyse over het duel met Inter zijn kans om Adani van repliek te dienen.

"Ajax deed ons pijn in de counter, niet met hun aanvallende speelstijl", zei de oefenmeester over de kritiek dat hij de Italiaanse kampioen te verdedigend laat spelen. "Er is een verschil tussen goed spelen en winnen en dat is niet zo klein als jij denkt. In Italië is iedereen ineens een voetbalexpert geworden en dat is een serieus probleem. Zoals jij, met je boeken. Jij moet nu je mond houden en mij laten praten. Jij weet helemaal niets van voetbal", beet Allegri de analist toe.

"Jij zit maar achter je bureau en leest je boekjes, maar je weet niets over de praktijk. Ik heb zes landstitels achter mijn naam in Italië", besloot Allegri, die zijn microfoon inleverde en wegliep.