Barcelona wint zakelijk en kan bij misstap Atlético Madrid kampioen worden

Barcelona wint zakelijk en kan bij misstap Atlético Madrid kampioen worden

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 23:43di 23-04-2019 om 23:43

Als het meezit, kan FC Barcelona woensdag al kampioen worden in Spanje. Op bezoek bij Primera División-revelatie Alavés trokken Carles Aleña en Luis Suarez de drie punten over de streep: 0-2.

Door de overwinning is het verschil tussen koploper Barcelona en nummer twee Atlético Madrid twaalf punten. Als Atlético woensdag in eigen huis verliest van Valencia, is de strijd om de landstitel beslist. Het onderling resultaat, dat de doorslag geeft in Spanje, is namelijk in het voordeel van Barça. Pakt Atlético woensdag één punt of drie punten, dan kunnen de Catalanen zaterdag de titel veiligstellen tegen Levante.

Barcelona hoefde zich dinsdagavond tegen Alavés niet bovenmatig in te spannen. Trainer Ernesto Valverde liet Lionel Messi op de bank beginnen en zag hoe zijn ploeg in de tweede helft afstand nam van de nummer acht van de Primera División. Aleña brak de ban na een flitsende aanval, waarna Suarez vanaf de penaltystip voor de 0-2 zorgde.

Barça is nu 21 wedstrijden op rij ongeslagen. Volgende week woensdag speelt de ploeg van Valverde de eerste halve finale van de Champions League tegen Liverpool. Een week later is de return. De winnaar van het tweeluik speelt in de eindstrijd tegen Ajax of Tottenham Hotspur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws