De Vlieger haalt uit na strafschopfout Van Damme: De VAR zit te slapen

De Vlieger haalt uit na strafschopfout Van Damme: "De VAR zit te slapen"

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 15:28ma 22-04-2019 om 15:28

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 15:41ma 22-04-2019 om 15:41

Na drie minuten voetballen leek Club Brugge aanspraak te maken op een penalty. In de zestien raakte Jelle Van Damme spits Loïs Openda. De VAR greep echter niet in. Een grote fout, zo oordeelt men bij Play Sports.

Zo was analist Geert De Vlieger bikkelhard voor de VAR (Tim Pots, Istvan Lagaert en Christoph Snoeck). "Ik snap het niet. Altijd penalty", zegt De Vlieger. "Dat Openda niet meer aan de bal geraakt, doet er niet toe."

"Hij (Van Damme) gebruikt zijn been enkel om Openda te raken. Bij de VAR zitten ze daar om op die beelden te bekijken. De VAR moet gewoon het reglement toepassen. Het is toch niet moeilijker dan dat? Die VAR zit gewoon te slapen", aldus De Vlieger.

De Vlieger kreeg steun in zijn relaas. "Van Damme gebruikt zijn been om Openda af te stoppen. Dit is altijd een strafschop", zegt Imke Courtois. "Mijn eerste gedacht was dat het niet zo erg was. Als je dit uit een andere hoek ziet... Dit was puur om Openda af te houden", voegt Jacky Mathijssen er nog aan toe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jelle_van_damme haalt @openda80 neer, de VAR grijpt niet in. Was dit een penalty? #antclu #vandamme #antwerpfc #clubbrugge #var

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Was het een strafschop?

(1950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws