UEFA maakt keuze en negeert Ajax ten voordele van onder meer De Bruyne

UEFA maakt keuze en negeert Ajax ten voordele van onder meer De Bruyne

19-04-2019 13:05
3

Ajax leverde deze week een historische prestatie door Juventus te verslaan en zich voor het eerst in 22 jaar te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Bij het verdelen van de weekprijzen wordt de Amsterdamse club echter genegeerd door de UEFA. Kevin De Bruyne is wel van de partij.

Geen enkele speler van Ajax is door de Europese voetbalbond goed genoeg bevonden voor een plaats bij de eerste elf. Liverpool is hofleverancier met vier spelers: Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané en Mohamed Salah. Met Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Sergio Agüero staan er drie spelers van het uitgeschakelde Manchester City in. FC Barcelona is present met Marc-André ter Stegen, Jordi Alba en Lionel Messi. Heung-Min Son (Tottenham Hotspur) maakt het team compleet.

Messi is door de UEFA uitgeroepen tot speler van de week in de Champions League. De Argentijn draaide dinsdagavond, terwijl Ajax indruk maakte in Turijn, eigenhandig Manchester United de nek om. Messi zette Barça binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong, waarna Barça de score via Philippe Coutinho nog uitbouwde naar 3-0. Voor de individuele onderscheiding was één Ajax-speler in de race: Matthijs de Ligt.

No Poll