Vanhaezebrouck vergeleek Anderlecht met F.C De Kampioenen: Zal 't gaan ja!?

Vanhaezebrouck vergeleek Anderlecht met F.C De Kampioenen: "Zal 't gaan ja!?"

03-04-2019 15:57
7

Hein Vanhaezebrouck deed deze week een boekje open over RSC Anderlecht. Zo zou de club zijn ontslagvergoeding nog niet helemaal betaald hebben én schetst de ex-trainer een behoorlijk amateuristisch beeld van voorzitter Marc Coucke. Koren op de molen van De Ideale Wereld.

Het satirische programma heeft het twistpunt rond Vanhaezebrouck aangegrepen voor een grappig filmpje. Daarin komt de zogezegde woordvoerder van Anderlecht aan het woord. Die klaagt onder meer over het feit dat Coucke na Vanhaezebrouck "nu ook de elektriciteit niet meer betaalt".

Vanhaezebrouck vergeleek Coucke ook even met de grote man van Thes Sport, die dan weer gelijkenissen oproept met Balthazar Boma uit F.C. De Kampioenen. Ook daar speelt DIW handig op in. Wanneer een bal door de ruit vliegt, roept de 'woordvoerder' van RSCA "Zal 't gaan ja?!", DDT indachtig.

Het interview met Vanhaezebrouck deed heel wat stof opwaaien in en rond het Astridpark. Dat is natuurlijk ook bij Anderlecht zelf niet in dovemansoren gevallen. De Belgische recordkampioen reageerde dan ook al met een officieel communiqué.