Vanhaezebrouck vertelt opvallende anekdote over Coucke: M'n broek zakte af

Vanhaezebrouck vertelt opvallende anekdote over Coucke: "M'n broek zakte af"

01-04-2019 19:26
43

Hein Vanhaezebrouck en Marc Coucke hebben het nooit al te best met elkaar gevonden. De ex-trainer van RSC Anderlecht kon niet echt leven met de manier van werken van Coucke. In een interview met Sporza is hij bikkelhard voor de voorzitter van paars-wit.

Zo geeft Vanhaezebrouck aan dat Coucke meermaals te zien was in de kleedkamer van Anderlecht. "Het gebeurde onder meer tegen AA Gent, toen we bij de rust 1-0 voor stonden", zegt Vanhaezebrouck bij Sporza.

"Als je voorzitter dan tijdens de rust in de kleedkamer komt om de spelers te vertellen dat ze dichter bij hun man moeten spelen of meer in duel moeten gaan, dan zakt je broek af. Dat is onvoorstelbaar. Ik ben blij dat mijn assistenten mij toen rustig gehouden hebben. Zoiets kan echt niet en is ook nefast naar de groep toe", geeft hij aan.

Hij begreep de werkwijze van Coucke helemaal niet. "Ik las deze week in de krant een artikel over de voorzitter van Thes Sport, die vergeleken werd met de voorzitter van FC De Kampioenen en dat wel plezant vond. Maar je verwacht niet dat zoiets bij Anderlecht gebeurt", aldus Vanhaezebrouck.