UPDATE: ‘Anderlecht wordt weer in verband gebracht met toptalent’

UPDATE: ‘Anderlecht wordt weer in verband gebracht met toptalent’

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 12:10vr 22-03-2019 om 12:10

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 14:48di 16-07-2019 om 14:48

Anderlecht blijft de jonge Turkse flankspeler Yunus Akgün in het oog houden. Het Turkse Fanatik schrijft dat Anderlecht woensdag voor hem op de tribune zat tijdens de match tussen Turkije U19 en de leeftijdsgenoten uit Schotland.

Akgün is pas achttien jaar, maar speelde dit seizoen al achttien duels in de hoofdmacht van topclub Galatasaray. Akgün toonde zich onder ander met vier assists en drie goals. De jeugdinternational wordt in Turkije dan ook beschouwd als een van de grootste talenten van het land. Woensdag kon hij echter niet voorkomen dat hij tijdens de eliteronde van de EK-kwalificatie met de U19 onderuit ging tegen de Schotten: 1-3.

Een scout van Anderlecht was naar verluidt aanwezig om Akgün naar te bekijken. Volgens Fanatik heeft ook het Italiaanse Fiorentina de jongeling op de radar staan. Akgün komt zaterdag opnieuw in actie, wanneer Portugal de volgende opponent is. Het is niet bekend of de Anderlecht-scout andermaal van de partij zal zijn.

Fabel
Tijdens de voorbije wintermercato werd er al gespeculeerd over een transfer naar Akgün naar Anderlecht. Er zou zelfs een deal tussen beide clubs zijn geweest. Dit werd echter ontkracht door sportief directeur Michael Verschueren. ''Net als 1.800 anderen was die hier aangeboden en zijn naam belandde wel bij onze scouting, maar we achtten hem nog niet klaar. Alleen geloofden ze in Turkije dat die deal rond was. Akgun zijn ouders belden mij zelfs op: We kunnen naar Juventus, maar we komen naar Anderlecht. Ongelofelijk. Vaak wordt er veel cinema gemaakt'', klonk het.

Update 16/07, 14.48: RSC Anderlecht wordt weer in verband gebracht met het Turkse toptalent Yunus Akgün. Turkse media melden dat Lazio Roma én paars-wit geïnteresseerd zijn in de 19-jarige middenvelder van Galatasaray.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws