Propere Handen: 'De kans is reëel dat Beerschot Wilrijk alsnog stijgt naar 1A'

Propere Handen: 'De kans is reëel dat Beerschot Wilrijk alsnog stijgt naar 1A'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 08:16wo 20-03-2019 om 08:16

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:16wo 20-03-2019 om 08:16

KV Mechelen behaalde ten koste van Beerschot Wilrijk de titel in 1B. Toch hopen de Ratten via ‘Operatie Propere Handen’ alsnog te promoveren naar de hoogste klasse. Jacques Sys vindt dat de KBVB stilaan met een stand van zaken mag komen.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine heeft zo stilaan genoeg van al die onduidelijkheid. 'Dat dossier begint stilaan lachwekkende proporties aan te nemen: we zijn bijna een half jaar na het uitbreken van dat schandaal en nu blijkt dat er nog stukken ontbreken of mensen ondervraagd moeten worden.'

De twijfels bij betrokken clubs als Mechelen, Beerschot Wilrijk, maar ook onder meer Waasland-Beveren en Sporting Lokeren wachten op hun definitieve lot voor volgend seizoen. 'Speculaties blijven aanzwellen, dat brengt een ongezonde sfeer in ons Belgisch voetbal. Het is tijd voor duidelijkheid', gaat Sys verder.

Promotie voor Beerschot Wilrijk
De hele zaak hing als een donderwolk boven de promotiewedstrijden in 1B. Toch denkt Sys dat Beerschot Wilrijk alsnog de stap naar 1A zal zetten. 'De kans is reëel dat zij alsnog stijgen naar eerste klasse na de conclusies in het dossier Propere Handen.'

'Al vond ik de uitspraken daaromtrent van bestuurder en aandeelhouder Francis Vrancken toch ongelukkig, zo in aanloop naar die promotiefinale. Dat zorgde voor een onnodig giftige sfeer', besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws