Gerkens: “De fans vinden dat ik het niet verdien bij Anderlecht te spelen”

Gerkens: “De fans vinden dat ik het niet verdien bij Anderlecht te spelen”

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 09:02do 14-03-2019 om 09:02

Pieter Gerkens knokte zich weer in de ploeg bij RSC Anderlecht. De kritiek van de Anderlecht-aanhang blijft echter voortduren. Tegenover Het Belang van Limburg reageert de middenvelder op de fans.

“Sommige fans vinden dat ik het niet verdien om bij Anderlecht te spelen”, reageert Gerkens. “Ze vinden mij niet goed ­genoeg. Ze vinden mij geen echte Anderlecht-speler. Misschien zit ik nog niet lang genoeg bij de club om te weten wat een echte Anderlecht-speler is.” (lachje)

Gerkens is geen beslissende factor bij Anderlecht. “Ik ben niet het type dat een match zal beslissen met één individuele actie. Dat klopt. Ik ben een speler die het moet hebben van zijn loopacties zonder de bal. Als ik de bal dan niet krijg, lijkt het soms alsof ik niet meedoe. Maar gemiddeld loop ik 11,5 kilometer per wedstrijd.”

Grootste motors
“Ik heb een van de grootste motors van de ploeg en speel met plezier in dienst van dribbelaars als Bakkali of Verschaeren. Zulke spelers heb je ook nodig, hé. Op training voel ik ook nooit dat ik op technisch vlak moet onderdoen voor mijn ploegmaats. Ik voel me goed in die groep”, aldus Gerkens.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws