Tussen applaus en gefluit, KRC Genk -fans nemen afscheid van Pozuelo

Tussen applaus en gefluit, KRC Genk -fans nemen afscheid van Pozuelo

10-03-2019 20:36
17

Het hoofdstuk van Alejandro Pozuelo bij KRC Genk is afgesloten. Zondag speelde de Spanjaard zijn laatste match voor de Limburgers. Tegen Lokeren kreeg hij vlak voor het einde een applausvervanging al kwam die er niet helemaal uit.

Voor de wedstrijd liet Philippe Clement verstaan dat de match tegen Lokeren niet in het teken stond van Pozuelo, maar wel van de drie punten. Toen die in 89e minuut zeker leken, haalde Clement Pozuelo dan toch naar de kant. Jakub Piotowski kwam hem vervangen.

Toen Pozuelo het veld verliet waren de reacties in de tribunes gemengd. De ene helft van de fans klapte voor Pozuelo, de andere helft nam de Spanjaard op de korrel vanwege zijn vertrek naar FC Toronto in volle titelstrijd.

Door de 1-0 zege tegen Lokeren is Genk wel zeker dat het de reguliere competitie afsluit als leider. Hierdoor is het nu al zeker van een Europees ticket. Loopt het zonder Pozuelo nog volledig fout in Play-Off 1 dan mag Genk volgend jaar alsnog naar de Europa League. Om in de Champions League te geraken moet Genk kampioen worden of op de tweede plaats eindigen en dan via de voorrondes het kampioenenbal proberen te bereiken.

Lees ook: Genk komt met de schrik vrij, Lokeren houdt Limburgers op één doelpunt