Genk komt met de schrik vrij, Lokeren houdt Limburgers op één doelpunt

Genk komt met de schrik vrij, Lokeren houdt Limburgers op één doelpunt

10-03-2019 19:49
5

KRC Genk is zondag met de schrik vrijgekomen na het duel tegen Sporting Lokeren. De Limburgers hadden het moeilijk tegen de degradant, maar wonnen uiteindelijk toch nog met 1-0.

KRC Genk heeft geleden onder de saga rond Alejandro Pozuelo. Dat was er ook tegen het pas gedegradeerde Lokeren aan te zien. De Limburgers hadden wel het meeste overwicht, maar op grote kansen bleef het wachten.

Genk had het niet makkelijk, maar ook heel wat pech. Net voor rust wisten de Limburgers toch de scoren. Trossard bediende Samatta, die via de onderkant van de lat in doel trapt. De bal valt in doel, maar de scheidsrechter vindt het geen doelpunt. Ook de VAR grijpt niet in.

Na de pauze bleef Genk het ook moeilijk hebben. Lokeren hield stand, de Limburgers kwamen amper tot kansen. Philippe Clement greep in en bracht Dieumerci Ndongala op het veld. De Lokerse muur bleek niet te doorbreken, met nog een kwartier te spelen was het van moeten voor Genk.

Joakim Maehle hielp Genk uiteindelijk een handje. Hij knalde een afvallende bal in de linkerbovenhoek. Een verdiende 1-0 voor Genk en mogelijk ook drie belangrijke punten voor de thuisploeg.

De fut bij Lokeren was er helemaal uit, Genk tikte rustig uit. Het bleef 1-0.