Van Moer voorspelt nieuws in zaak-Propere Handen: Gaat alles op zijn kop zetten

Van Moer voorspelt nieuws in zaak-Propere Handen: "Gaat alles op zijn kop zetten"

06-03-2019 09:48 Laatste update: 07-03-2019 14:33
24

Sporting Lokeren degradeert naar 1B, al kan een uitspraak van de KBVB nog voor verandering zorgen. Ook KV Mechelen, Waasland-Beveren en Royal Excel Moeskroen wachten nog bang op het verdict.

"In principe is KV Mechelen een ploeg voor in eerste klasse", opent oud-voetballer Wilfried Van Moer in Het Belang van Limburg. "Maar je vraagt je tegelijk af welke uitspraken de bond zal doen als eenmaal de reguliere competitie in 1A gedaan is. Ik sluit niet uit dat er dan zaken gebeuren die alles op zijn kop gaan zetten."

Onzekere situatie
De toekomst van een aantal clubs ziet er nog erg onzeker uit. "Gaat Mechelen wel kunnen promoveren? En wat gebeurt er met Waasland-Beveren en Moeskroen, twee ploegen die misschien ook moeten vrezen voor hun licentie?", vraagt de gewezen Rode Duivel zich af.

"De situatie is momenteel zeer troebel. Maar men wacht terecht tot de reguliere competitie gedaan is om met echte duidelijkheid te komen. Anders krijg je te veel beïnvloeding van de huidige competitie. Hoe dan ook, goed voor het Belgisch voetbal is het allemaal niet", besluit Van Moer.