Löw grijpt drastisch in bij Die Mannschaft: Bayern-drietal wordt bedankt

Löw grijpt drastisch in bij Die Mannschaft: Bayern-drietal wordt bedankt

Gepubliceerd: dinsdag 5 maart 2019 om 16:28di 05-03-2019 om 16:28

Het Bayern München-drietal Jerome Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller hoeven niet meer op een uitnodiging van Joachim Löw te rekenen. De Duitse bondscoach is dinsdag naar München afgereisd om het nieuws hoogstpersoonlijk met de drie wereldkampioen van 2014 te delen.

Die Mannschaft heeft een dramatisch interlandjaar achter de rug: de Duitsers werden in de groepsfase van het WK al uitgeschakeld en eindigden als laatste in de Nations League-poule met Nederland en Frankrijk. Löw wil van 2019 'das Jahr des Neubeginns' maken en bedankt Boateng, Hummels en Müller voor bewezen diensten. "Ik vond het belangrijk om de spelers en technische staf van Bayern hoogstpersoonlijk op de hoogte te stellen", verklaart de bondscoach zijn beslissing tegenover de DFB-site. "Wij willen Die Mannschaft een nieuw gezicht geven."

De teller van de dertigers Boateng en Hummels en de 29-jarige Müller blijft steken op respectievelijk 76, zeventig en honderd interlands. Duitsland speelt op 20 maart een vriendschappelijke interland tegen Servië en start vier dagen later de EK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Nederland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws